Pisicile sunt animale de casă iubitoare şi foarte curate. Pot fi, însă, şi foarte periculoase. Mai ales primăvara, în perioada de împerechere. Atunci comportamentul lor se schimbă şi nu ezită să-şi atace stăpânii. În continuare, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, dezvăluie ce se întâmplă dacă te zgârie o pisică.
Ce se întâmplă dacă te zgârie o pisică. O simplă zgârietură poate provoca infecţii grave, iar muşcăturile sunt foarte periculoase deoarece pot apărea imediat complicaţii din cauza dinţilor ascuţiţi ai pisicilor. „Forma colţilor le permite să pătrundă adânc în piele, iar astfel bacteriile din gura pisicilor ajung în contact direct cu ţesutul moale. Şi o zgârietură de pisică este suficientă să transmită turbare”, a explicat un cunoscut medic veterinar.
Ce se întâmplă dacă te zgârie o pisică. Deşi rănile par superficiale, bacteriile pe care le conţine saliva felinelor pot provoca mari probleme. Nu puţine au fost cazurile când persoanele au ajuns la spital cu mâinile şi degetele umflate, după ce au fost zgâriate de pisici. În astfel de cazuri, este nevoie de o incizie pentru eliminarea puroiului. Există, însă, situaţii când bacteriile ajung la articulaţii, iar leziunile pot fi permanente.
Ce se întâmplă dacă te zgârie o pisică. La Institutul „Matei Balş” din Capitală se prezintă, lunar, în jur de 300 de pacienţi muşcaţi de pisici. Medicii subliniază faptul că utilizarea apei şi săpunului pentru curăţarea rănilor după muşcătura sau zgârietura unei feline nu este suficientă pentru prevenirea infecţiilor.
Ce se întâmplă dacă te zgârie o pisică. În aceste situaţii, victimele pisicilor trebuie să se prezintă urgent la un spital, pentru a primi tratament adecvat. „Acesta constă în profilaxie antitenatică şi antirabică, dar şi în administrarea de antibiotic”, a precizat un medic specialist de la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.